Innholdet i denne artikkelen er mer enn 2 år gammel. Vennligst ta dette i betraktning når du leser artikkelen. All teknisk informasjon er sannsynligvis utdatert!

Vi er alle vanedyr, og vanedyrene gjenspeiler seg også i shopping som mye annet. Vi er vant med å tenke at om du skal handle noe, så må du handle i norske butikker. Men hvorfor det?

I de siste årene har det blitt mer og mer vanlig å handle billige dingser fra sider som Wish, AliExpress og ikke minst Amazon. Man ser at selv om de norske kundene begynner å droppe grensene når det kommer til noen produktgrupper, gjør de det ikke på andre.

Jeg kjenner ikke til kjøpsmønsteret i alle mulige kategorier, men jeg ser hvordan folk handler kamerautstyr, og dette skjer i stort sett fortsatt i de norske butikkene. Dette kan man også tydelig se på hvor mange spesialiserte FYSISKE kamerabutikker vi har i Oslo. Man må nesten dra helt til New York for å se en lignende tilgjengelighet på slike butikker.

Men hvorfor er det nå sånn? Hvorfor skal vi på død og liv fortsatt gå til Scandinavian Photo, Foto.no (butikken), Interfoto og Japan photo? Eller bestille via Mediability eller Videoutstyr? Ofte så bruker man disse grunnet høy kunnskap hos selgere som rådfører deg gjennom et hav av tekniske spesifikasjoner og finner et produkt som passer nettop deg og ditt prosjekt. Og dette er et veldig viktig poeng å ha med. Her møter mange et behov som dekkes av tjenesten de leverer. Andre ganger kan det også hende at du trenger produktet NÅ. Som i AKKURAT NÅ. Da er det bare å håpe at de har det på lager, og du kan løpe til butikken og plukke det opp. så langt er alt fint og flott.

Men hva om du kan vente noen timer? du vet hva du skal ha og vil bare ha et produkt? fra en plass som «alltid» har ting på lager og som er betraktelig lavere i pris? «Ulempen» er at de holder til i New York, utenfor vår landegrense, og at du ikke kan ta på produktet. Men du får det levert på døra innen et døgn.

BHphotovideo har vært min primære leverandør av fotoutstyr i flere år. Jeg er utrolig glad for ekspertisen til eg. Mediability her i Norge og jeg fortsetter også å handle hos de innimellom, men til de fleste behovene hvor jeg allerede vet hva jeg vil ha er BH bare et tastetrykk unna.

For moroskyld tenkte jeg å bare ta en test på ulike priser, så jeg satte opp noe tilfeldig optikk, kamerahus, minnekort, og kamerastativ av kjente brands.

Etter testen sitter jeg igjen med to resultater. BH er stort sett billigst, MEN(!) imponerer meg litt at gode gamle Fotovideo klarer presse prisene sine såpass at de ligger under BH på både Samyang(Rokinon) og Sachtler. Fleste av prisene ligger heller ikke så SINNSYLT langt unna, men er noen som peker seg ut.; URSA huset blir plutselig 4.000,- dyrere, CFast kortet er 5.000,- dyrere og SDkortet er over dobbel pris. Husk å alltid ta med i beregningen at frakt er i tillegg, men frakt koster ikke 5.000,-….

Så.. Når du sitter der å skal prissjekke hvor du skal handle utstyr, husk å tenk på at utlandet ofte er på tilbudssida og har ekstremt kort leveringstid. Eller hva med å be typ Scandinavian prismatche BH? Sist jeg prøvde ble jeg bare fortalt at de kun matchet med butikker i Norge. Som om de grensene faktisk er ugjennomtrengelige murer.