Innholdet i denne artikkelen er mer enn 3 år gammel. Vennligst ta dette i betraktning når du leser artikkelen. All teknisk informasjon er sannsynligvis utdatert!

Samtlige sci-fi fans har en drøm som er større enn å leve i en verden hvor alle går i identiske hvite grilldresser, nemlig å ha et smart hjem. Vi er ikke HELT der enda, men virkeligheten nærmer seg mer og mer det vi kjenner til fra spill og filmer.

 

Mitt aller største problem med smarthjem teknologien per 2018 er den store segmenteringen av ulike dingser. Det som kjennetegner et ekte smart hjem (da gjerne visjoner fra filmer) er en AI. Et individ som er på toppen av kjeden og kontrollerer dingsene. Skal også nevnes at det også er denne AIen som stort sett går bananas og blir plottets antagonist, men men noe må man jo tåle…

 

Både Apple og Google gjør forsøker på å lage en «sjef», men både google assistant, apple Siri og ikke minst amazon sin Alexa er fortsatt (inntil videre) bare enda en segmentert dings som gjør sin greie. De fungerer mer som et samlenettverk hvor ulike behov møtes for å snakke sammen. Dette er ikke et problem, men er fortsatt noe jeg håper på blir løst iløpet av de neste årene.

 

Et pluss her er at du selv kan mixe sammen mange ulike dingser og tjenester for å få den setupen du selv ønsker. Jeg har selv testet en del av disse dingsene, og med både litt positive og negative erfaringer så legger jeg opp en liten serien med poster som tar for seg ulike deler av et smarthjem. Dette er et system som nesten daglig forandrer seg, så håper også at jeg kan oppdatere jevnlig med nye erfaringer fortløpende.