Innholdet i denne artikkelen er mer enn 5 år gammel. Vennligst ta dette i betraktning når du leser artikkelen. All teknisk informasjon er sannsynligvis utdatert!

NAB-messen (national association of broadcasters) er en av de eventene i året som alle camerageeks gleder seg til. Eventet holdes årlig i Las Vegas, og samler opp mot 100.000 deltagere hvert år innenfor broadcast og filmyrket.

Litt som med Apple sine keynoter står det alltid mye spenning til hva som vil bli lansert på årets NAB fra bl.a. Canon, Red og BlackMagic Design.

I 2016 vil jeg si det var et rimelig tørt år hvor svært lite konkurrerte med å få søkelyset. Det kom alltids noe ny optikk, mikrofoner og andre småting, men veldig lite som gjorde at det rykka i kjøpelysten fra min side.

Jeg har allikevel lyst til å trekke frem noen produkter som fikk min oppmerksomhet:

SmallHDR

SmallHD er ingen ny gutt i klassen lengre, og har i flere år nå imponert med sine rimelige men velbygde små skjermer for felt. De har nå valgt å begi seg ut på et nytt eventyr, nemlig store felt broadcast monitorer. SmallHDR leveres som 17″, 24″ og 32″ og kan friste med en spec med bl.a: 3D LUT, 1500 nits lysstyrke, 100% REC709, 2x SDI + HDMI, C-stand og XLR-power.

MON-3203HDR_SL_01

BlackMagic URSA mini operating system

URSAmini får en etterlengtet oppdatering og er en total rewrite av operativsystemet. Oppdateringen kommer med en nytt grensesnitt som gjør det enklere å kjapt endre på iso, hvitbalanse, hastighet osv, importering av egne 3D-LUT, anamorphic de-squeeze og mer fokus på enkel metadata. Oppdateringen er gratis, og kommer i løpet av året (som på blackmagic språk betyr neste år..)

1-heads-up-display-guides@2x

BlackMagic 3G-SDI Arduino shield

Arduino blir ofte brukt av hobbyprogrammerere for å lage ulike hardwareløsninger. Med et veldig enkelt kodespråk og et stort utvalg av ferdige add-ons, kan man lage det meste bare man er kreativ nok. Blackmagic sin nye add-on til Arduino gir deg muligheten til å fjernstyre alle Blackmagic sine kameraer (iris, focus, rec osv). Med litt kreativ bruk av programmering kan man også koble på eksterne faktorer for å trigge ulik kontroll! Veldig spent på å se hva folk klarer å lage fremover, og her begynner man nå å se det positive med Blackmagic sin åpne-standard praksis.

1-blackmagic-3g-sdi-arduino-shield@2x

Lacie 12big Thunderbolt 3

12big ser ut som en forvokst 2big som jeg allerede har, og er nok akkurat det det er og. Med en maks størrelse på hele 96TB og 2,6GB/s vil man både ha plass og hastighet til de fleste filmprosjektene. Disken er også en av de første som støtter Thunderbolt 3 teknologien, men må da ha en Mac (PC) som er ny nok til å støtte dette. Et lite håp om at det kommer en ny Mac Pro i år med oppdatert chipset og ny thunerbolt.

LaCie-12big-Environmenta_400x400

 

Hva er dine favoritter?