Teknologi

Kopier materiale med Hedge (osx)

27 Mar , 2016  

This content is more than 3 years old. Please, read this page keeping its age in your mind.
Any technical information given may be outdated!

I alt for lang tid har jeg overlevd på ren flaks. Jeg er en (av de mange) som importerer/kopierer ved å bruke Finder og bare dra mapper over til lokale og eksterne disker. En manuell jobb som i seg selv virker enkel, men gir rom for utallige feil du ikke kan reparere dersom noe går galt.

Det skal også sies at jeg har sett feilen oppstå hos andre, men allikevel ikke har tenkt langt nok til at jeg kanskje burde endre prosedyre på import. Feilen som oppstår er at dataen du overfører er korrupt, og du merker ikke dette før du begynner redigere.

Som oftest finner du kanskje ut av dette tidlig nok til at du kan importere på nytt, men arbeider du i et produksjonshus som har høy aktivitet, vil dette materialet være slettet fra kameraet innen kort tid.

 

Selve feilen oppstår fordi “sender” og “mottager” ikke kommuniserer godt nok sammen til at mottageren faktisk sjekker hva som er overført. Når du overfører en fil, gir den kun beskjed bit for bit at det kommer -noe-, men ikke nødvendigvis hva totalen skal være. Om en bit forsvinner på veien, kan dette være nok til at hele filen er korrupt, men mottageren får det ikke med seg.

For å løse dette benytter noen programmer seg av fil-validering og kryss-referanse av både originalmateriale og det som er kopiert til en eller flere steder.

Skjermbilde 2016-03-27 kl. 18.21.11

 

Det er her Hedge kommer inn;

Hedge er en app til OSX som er laget spesifikt for sikker importering av filmmateriale, og gjør hele jobben så enkel og oversiktlig som mulig slik at du kan slappe av og vite at alt materiale er trygt lagret i flere kopier.

Om du klarer deg med to kopier, er Hedge GRATIS(!). Om du trenger flere destinasjoner og evt overføring og filsjekk av flere filer samtidig, bør du ta deg råd til $59/$99 for fullversionen.

Les mer om Hedge eller last ned her https://www.hedgeformac.com/

 

Skjermbilde 2016-03-27 kl. 18.39.47

, , ,

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *