Innholdet i denne artikkelen er mer enn 6 år gammel. Vennligst ta dette i betraktning når du leser artikkelen. All teknisk informasjon er sannsynligvis utdatert!

Når man skal filme et intervju, ønsker man som oftest å ha et to-kameraskudd. Dette gjøres for å både ha variasjon i bildet, men også for å dekke til klipping.

Intervjuobjektet forteller gjerne om sin sak i 10 minutter, og du ønsker å klippe sammen alt dette til 30 sek. Dette ser fort veldig rart ut om du gjør det i det samme utsnittet. Det er derimot tidkrevende og ekstra vekt dersom man må dra med seg et ekstra kamera, og det er her mulighetene i 4K kommer inn.

Dersom du uansett skal levere produksjonen din i 720p eller 1080p, kan du leke deg litt med utsnitt. I stedet for å kun ha muligheten til å velge deg et nytt utsnitt, har du så klart også muligheten til å beholde både totalen, og dette nye utsnittet.

Siden 4K er ca 4x størrelsen til 1080p kan du i teorien dra det nye utsnittet opp mot 400%, men jeg ville nok vært litt forsiktig med alt over 200%. Se det ann fra kamera til kamera. (mtp støy og sensor). i Eksempelet nederst har jeg kun dratt den til 200%, men har allikevel en fin effekt.

img_0007.jpg

fig.1: Her ser man et standard oppsett av to-kamera intervju. A-cam halvnær og har satt et B-cam på siden for å enten vise nærbilde eller total. Uansett hvor nær aksen du hadde satt b-cam, ville man fortsatt sett at objektet ser på A-cam.

 

IMG_0007

fig.2: Her ser man at ett kamera brukes for begge utsnitt. Objektet ser fortsatt i dette ene kameraet på begge utsnitt, og seerene mister aldri fokus.