Film

Hva er LUT?

6 Mar , 2016  

This content is more than 3 years old. Please, read this page keeping its age in your mind.
Any technical information given may be outdated!

“LUT” er ord som kastes mye rundt om dagen. “støtter monitoren LUT?”, “Hvilken LUT brukte du i Davinci?” osv. LUT står for Look Up Table og kan for enkelthetens skyld kalles en fargeprofil du bruker i post.

Kameraet ditt har muligens en mulighet å ta opp i en eller annen form for LOG (Logarithmic Gamma). Om det er Canon C-log, Sony S-log, Alexa LogC Eller Blackmagic Film Log, vil de alle ha til felles at filmen du tar opp ser veldig grå og kjedelig ut. Dette gjøres for å kunne ta opp så mye informasjon som mulig, og gi deg full frihet i etterarbeid ved fargekorrigering.

En LUT legges over filmen din for å bringe tilbake både kontrasten og fargene du ønsker å vise frem. Dette kan gjøres i et NLE program som Final cut og Premiere, eller i fargekorrigerings-programmer som Davinci Resolve.

Det kan også brukes i selve monitoren på location for å vise kunden ca hvordan bildet vil se ut etter fargekorrigering. Ofte blir kunder nervøse av å se på det grå bildet av produktet de skal dytte, og klarer ikke helt å forstå sammenhengen med hvordan det ser ut etter post-arbeid, så like greit å vise de et bilde hvor fargene popper fra starten av.

 

Hvor får jeg tak i LUT?

Ferdige LUTs kan lastes ned fra nettet, enten betalte eller gratis. Her er en liste over flere som tilbyr LUTs, og gir deg muligheten til å laste ned noen av de gratis.

 

 

, , ,

By2 Responses

 1. An outstanding share! I’ve just forwarded this onto a coworker who had been doing a little research
  on this. And he in fact ordered me breakfast simply because I found
  it for him… lol. So allow me to reword this…. Thanks
  for the meal!! But yeah, thanks for spending the time to discuss this matter here on your website.

 2. 86Alex says:

  I see you don’t monetize your page, don’t waste your traffic, you can earn additional bucks every month because you’ve got
  hi quality content. If you want to know how to make extra money, search
  for: best adsense alternative Wrastain’s tools

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *