Innholdet i denne artikkelen er mer enn 6 år gammel. Vennligst ta dette i betraktning når du leser artikkelen. All teknisk informasjon er sannsynligvis utdatert!

Et av de viktigste punktene med å lære seg å lage film, er å la seg inspirere av andres arbeid. Dette gjelder også for de som mener de er ferdig utlært! Aldri slutt å se på andre sitt arbeid, og prøv å analyser både det innholdsmessige og det tekniske slik at du kan dra nytte av det i dine produksjoner.

Husk at du (helst) ikke skal kopiere så alt for mye, men finne din stil! Det filmatiske utrykket er i konstant forandring og er derfor viktig å se så mye produksjoner som mulig for å ha et større utvalg av looks til et neste prosjekt.

Kommer til å lage dette som en månedlig serie hvor jeg deler et lite utvalg klipp som har inspirert meg den siste måneden. Kommenter også gjerne om du har tips til andre filmer som bør deles!

 

Hva: Tincup (reklame)
Hvem: Andre Stinger
Hvorfor: Utrolig pene landskapsbilder. Skittent og vått. Selvom det er skutt på et RED dragon, har de fått frem en ganske grumsete look som gir veldig filmatisk preg.


Hva: Chemical Brothers – Wide Open (musikkvideo)
Hvem: The Mill
Hvorfor: Her har det vært mange medvirkende, men VFX arbeidet til The Mill er utrolig godt gjennomført her. Et ganske så enkelt konsept helt til man tenker over hvordan prosjektet må ha blitt løst.


Hva: Forged (RED demo)
Hvem: Phil Holland
Hvorfor: En demo som viser hva RED sitt nye 8K kamera kan levere. Rett og slett sylskarpe bilder!


Hva: McDonalds nattmat (reklame)
Hvem: Einar Film & Fortellinger
Hvorfor: Pent skutt reklame som blander det kanskje litt for amerikanske utrykket med norsk stil. God levering av innhold, men kan se ut som de har tatt noen snarveier med enklere kamera i de mer hektiske scenene.


Hva: Trail angel (dokumentar)
Hvem: REI
Hvorfor: En dokumentar som faktisk har lagt vekt på pene bilder! fin bruk av fokus og gimbal for å blande inn noe beautyshots med de mer standard dokuskuddene der det er mye uforutsett action. Viktigste jeg tenker i en doku er at alle intervjuene må se skikkelig bra ut, men istedetfor å ta et standard intervjuskudd her, har de så og si kun plukket ut små detaljer rundt i skogen og verkstedet og filmet dette med nøye planlegging.


Hva: Restaurant Frantzen
Hvem: Botvidsson Films
Hvorfor: Er sucker for filmer av mat. spesielt når de gjør det så bra som dette! Masse pene macroskudd, godt lyssatt og en veldig enkel fargekorrigering for å få den så nøytral som mulig.