Innholdet i denne artikkelen er mer enn 6 år gammel. Vennligst ta dette i betraktning når du leser artikkelen. All teknisk informasjon er sannsynligvis utdatert!

Jeg ønsket å se om det var store ulikheter i selve hastigheten på de to store videokomprimeringsverktøyene fra Adobe og Apple, og litt for moro skyld gjorde jeg en kjapp test for å sammenligne de med hverandre.

Testfilen jeg brukte er kjørt igjennom begge programmene med to ulike innstillinger (Prores og H264) tre ganger for å finne gjennomsnittstiden den brukte for å få en ferdig eksportert fil. Filen jeg har brukt i dette eksempelet er en H264 fil på 302 sekunder. Maskinen testen har blitt utført på er en Macbook pro 2,3GHz i7 (med innebygget h264 chip)

Skjermbilde 2016-02-14 kl. 16.34.52

Som du kan se så er det ikke mange sekundene som skiller på H264, men man ser en liten forskjell på ProRes eksporten. Seieren går uansett i begge rundene til Adobe!

Om du er usikker på hvilket verktøy du skal velge, bør du ikke tenke så mye på disse tallene, men mer på hvordan din arbeidsflyt og bruksmønster er. Om du allerede har en del råfiler du ønsker å konvertere til ProRes før du begynne redigere, er nok uansett Adobe det beste valget, men dersom du har et ferdig redigert prosjekt som du nå ønsker å eksportere til H264 for å så legge på Youtube, blir testen litt mer urelevant.

I e.g. Final Cut har man muligheten til å enten eksportere direkte til youtube/vimeo o.l. uten å gå via filbehandling og manuell opplasting, og det er her man kan spare veldig mye tid på arbeidsflyten.

Final cut har også et eget valg som heter «send to compressor» hvor du ikke behøver å eksportere ut en masterfil før du begynner komprimere den i Compressor. Her er det også mye tid å spare, uten å miste valgfriheten til å velge akkurat den innstillingen på den ferdige eksporterte filen som du ønsker. Men pass på, dersom det er snakk om en veldig stor fil og maskinen din muligens ikke er av det aller nyeste slaget, så vil jeg anbefale å eksportere ut en master først.