Innholdet i denne artikkelen er mer enn 6 år gammel. Vennligst ta dette i betraktning når du leser artikkelen. All teknisk informasjon er sannsynligvis utdatert!

Ursa mini er et ganske stort og tungt kamera, og kan fort by på problemer om man ønsker å feste denne på f.eks en DJi Ronin.

Det største problemet her er lengden på kameraet. Sett i forhold til et dslr eller et a7s, er ursa mini et gigantkamera. Det eneste man kan gjøre for å få ned den selve fysiske størrelsen på er å ta av batteriet(!). Ved å bruke en D-tap til 4pin-XLR kabel vil man kunne hekte seg på batteriet til Ronin, og i tillegg slippe unna med ekstra vekt. 

Levetiden på batteriet vil gå betraktelig ned nå som du leverer strøm til både Ronin og Ursa mini, så husk å ta med deg noen ekstra. Har ikke brukt dette nok til å gi noe estimert tid basert på praktisk erfaring enda, men vil tru to-tre batterier skal klare å holde en standard opptaksdag. Ryggen din er muligens et større problem…

Verdt å nevne at det ikke er rom nok til å ha displayet oppe, så du må bruke en ekstern monitor for påsyn, og bruk knappene på utsiden av skjermen for å starte og stoppe opptak.

Jeg bestilte min hos video4, men gjetter på du også får tak i den både hos Videoutstyr Norge og BHphotovideo.

På undersiden av Ronin finner du to porter for D-tap:IMG_9886 

D-tap går til 4pin-XLR input på Ursa:IMG_9887 
IMG_9888 IMG_9889