Innholdet i denne artikkelen er mer enn 6 år gammel. Vennligst ta dette i betraktning når du leser artikkelen. All teknisk informasjon er sannsynligvis utdatert!

Ser nesten daglig spørsmål om man nå kan oppdatere trygt til siste versjon av OSX (El Capitan) og om FCPX fungerer fint. Grunnen til at det er så mange som spør om dette er at FCPX var et av de programmene hvor man opplevde mye feil etter at El Capitan ble lansert. Noe komisk når det da er Apple som lager begge..

OSX 10.11 ble sluppet 30.september 2015, og det tok nesten en måned før Apple lanserte en bugfix som rettet problemene (10.11.1). Skaden hadde derimot allerede skjedd, og -alle- ble anbefalt om å ikke oppdatere til El Capitan. Nå nesten fire måneder senere ser jeg fremdeles folk som svarer «det er så mye problemer med el capitan og fcpx.. ikke oppdater!!!!». Dette er derimot ikke riktig. FCPX har fungert som det skal siden denne 10.11.1 bugfixen, og har i tillegg kommet både 11.2, 11.3 og 11.4 patcher for å gjøre operativsystemet enda mer stabilt.

Det er derimot par ting å bemerke seg;

  • Det er fremdeles en liten grafisk bug i tidskodevinduet. Dette er kun kosmetikk og har ingen konsekvenser for klipperen/verktøyet.
    ScreenShot2015-09-30at4.08.28PM
  • Tredjeparts plugins til FCPX kan fremdeles ha problemer. Sjekk derfor opp de du bruker for å se om de støtter El Capitan.

 

Man kan selvfølgelig spørre seg selv om det virkelig er noe poeng i å oppdatere, og mest sannsynligvis så er det i hvertfall ikke noe man må. OSX 10.11 har derimot en stor fordel fra de tidligere versionene, nemlig endelig støtte for Metal! Et nytt grafikk-API for spill og profesjonelle verktøy . Man vil nå kunne se en markant økning i ytelse i de programmene som tar i bruk dette API-et.