Innholdet i denne artikkelen er mer enn 6 år gammel. Vennligst ta dette i betraktning når du leser artikkelen. All teknisk informasjon er sannsynligvis utdatert!

Samtidig som URSA mini ble lansert, kom Blackmagic også med en ny viewfinder. EVF’en ble designet for å passe til både URSA og URSA mini, men kunne ifølge Grant Perry (Blackmagic) også brukes på alle andre kameraer da den ble levert med standard SDI og 4-pin XLR.

Etter å ha brukt EVF’en (på URSA mini..) må jeg si at dette er en av de beste viewfinderene der ute! Spesielt når man tenker på prislappen på $1.495,- er det et må-ha produkt for de som er på utkikk etter en viewfinder som passer til mer enn kun RED eller ARRI. Ønsker du vite mer om  BlackMagic EVF, så kan du lese tester av denne her, og eventuelt kjøpe den her

Derimot noe av problemet med å faktisk få den til å passe til «alle» ulike kameratyper, er at den fortsatt er designet til URSA. Med for korte kabler, og en spesielt uegnet monteringsbrakett, gjør det det praktisk ganske vanskelig uten å ende opp med et Frankensteinkamera.

Wooden Camera har derimot lansert Blackmagic EVF Modification Kit ($299) som både gir deg en mer egnet monteringsløsning, men også en SDI-kontakt pluss en 4-pin mini XLR for strøm. Det følger også med en D-tap til 4-pin kabel.