Innholdet i denne artikkelen er mer enn 6 år gammel. Vennligst ta dette i betraktning når du leser artikkelen. All teknisk informasjon er sannsynligvis utdatert!

Å finne den låten som best egner seg til prosjektet ditt kan være vanskelig nok i seg selv. Jeg pleier å bruke PremiumBeats til de fleste av mine prosjekter. Her finner man et godt spekter av låter man kan kjøpe for bruk i kommersielle prosjekter, og man kan også betale litt ekstra for å få loops slik at du enklere kan tilpasse de til ditt unike prosjekt.

Dersom du har funnet en låt du ønsker å bruke, men ikke har tilgang på loops, må du derimot gjøre en liten jobb for å skreddersy denne.

Gitt et eksempel at du har en sekvens på 2:10 og låten er 3:30 må du først velge ut en porsjon av låten du ikke ønsker å bruke. Som oftest ønsker du å både ha med en intro og en avslutning, så du må derfor plukke ut noe i midtpartiet som blir kuttet.

Om du ser på bildet nedenfor (trykk på det for å se en større version av det), så vil du se at jeg har kuttet ut et parti og prøver å lime endene sammen. For å «mixe» delene sammen, er det lurt å tenke litt som en DJ. Først finner du selve beaten som er synlig i 1,2,3,4,5. Det er disse peakene du skal se etter. Legg en liten del over den andre slik at den overlapper på en av disse beatene. Gi helst litt rom i for- og bakkant her slik at du også kan dra en fade på hver av sidene.

Det er lurt å velge et rolig parti hvor det ikke er så mye annet som skjer enn selve beaten. Dersom du har fått satt dette opp riktig (zoom deg gjerne inn slik at du treffer beaten helt perfekt), vil det høres veldig naturlig ut.

 

audiomix