Innholdet i denne artikkelen er mer enn 7 år gammel. Vennligst ta dette i betraktning når du leser artikkelen. All teknisk informasjon er sannsynligvis utdatert!

Det er mange måter å slukke tørsten på i sommervarmen, og mange nøyer seg til en iskaffe. Om det så er en av Tines eller Starbucks mange ferdigvarianter eller en god hjemmelaget en, har alle hver sin smak og rutine.

Is-espresso er helt fri for melk, og kan lages så enkelt som å helle en shot espresso over isbiter, men blir fort veldig mye bedre om du gjør et par ekstra ting.

Problemet med denne standard bryggemetoden er at kaffesmaken ofte blir sur. Ved å låne litt inspirasjon fra original japansk bryggeteknikk må man brygge kaffen direkte på is for å starte nedkjølingen umiddelbart, og så eventuelt riste/røre den i shaker med masse is for å hurtig få den videre ned i temperatur.

Gjør du dette så ender du opp med en iskald espresso helt uten den vanlige bittre ettersmaken.

Tips: dersom du liker den litt søtere så kan man blande i litt simple syrup sammen med kaffe i shakeren. Simple syrup (sukkerlake) lages på forhånd ved å varme opp 50/50 sukker og vann i en kjele til alt er oppløst. Holder seg fint i kjøleskap i par måneder.

Tips2: Rister du kaffe og isbiter i shakeren, vanner du ut kaffen, men blir enda kaldere enn om du kun rører rundt.

Tips3: For å forhindre utvanning, kan du lage egne isbiter av sterk kaffe som du lager på forhånd