Kan man oppgradere Mac Pro? (late 2013)

Innholdet i denne artikkelen er mer enn 8 år gammel. Vennligst ta dette i betraktning når du leser artikkelen. All teknisk informasjon er sannsynligvis utdatert!

For de som har forsøkt å oppgradere macmini eller iMac, kan man forutse problemene med å sette i noe så enkelt som mer ram i nye MacPro.
Det er derimot endel du kan oppgradere, selvom noe av det kan bli litt komplisert.

Ram

Det aller enkleste å bytte ut er selve minnet i maskinen. Plassert på siden med egen spak for å lett sette i fler brikker, eller bytte alle. Dette er også den eneste komponenten som per dags dato brukeren selv kan skifte, uten behov for verktøy.

Spec: 1866MHz DDR3 ECC

Harddisk

Den nye PCIe SSD disken er plassert på utsiden av det ene grafikkkortet. Denne kan nesten like enkelt som ram byttes ut, men du trenger litt enkelt verktøy. Det er noe usikkert om dette bryter med garantien, men siden Apple selv har en artikkel på dette så er det å beregnes som trygt.

Notat fra Apple:
«Changing Memory and SSDs The enclosure release should 
always be in the locked position except when removing 
the housing. When the housing is replaced after changing 
memory or the SSD, be sure to put the lock back in the 
locked position. Failure to do so may result in physical 
damage to your Mac Pro from falling because the case lock 
switch was not locked when Mac Pro was lifted using the 
top handle

Oppskrift: http://macs.about.com/…013-Mac-Pro.htm

GPU

Skjermkortene som er satt i Mac Pro er ikke stock, og kan dermed heller ikke kjøpes fra andre leverandører. Apple produserer disse selv i sin nye fabrikk i USA, og er laget spesielt for å få plass i deres nye maskin.

De benytter derimot en standard connector og har tilrettelagt for en enkel utskifting av kortene dersom det en gang i fremtiden skal tilbys flere varianter og evt fra flere tilbydere.

CPU

Her benytter de stock Intel Xeon E5-prosessorer som kan kjøpes fra de fleste hardwarebutikker. Selve chipen ligger desverer gjemt dypt inne i maskinen, og et forsøk på å skifte denne vil definitivt bryte garantien. Vil tru Apple selv legger opp til å tilby en betalt tjeneste for utskifting av denne komponenten hos  sertifiserte serviceveksteder i fremtiden.

Oppskrift: http://www.fcp.co/…new-2013-mac-pro