Hvordan koble Thunderbolt for maks ytelse

Innholdet i denne artikkelen er mer enn 8 år gammel. Vennligst ta dette i betraktning når du leser artikkelen. All teknisk informasjon er sannsynligvis utdatert!

Under lanseringen av Mac Pro (2013), ble vi også introdusert til neste generasjon Thunderbolt. Det som tidligere var en kobling med 10gbps, er nå i v2 oppgradert til hele 20gbps!

Thunderbolt gir deg muligheten til å koble opptil seks enheter som en sammenhengende daisychain, men det er par ting man bør passe ekstra godt på.

Rekkefølge

Det er spesielt når du skal blande thunderbolt2, thunderbolt1 og evt legacy displayport enheter at denne rekkefølgen blir viktig.
For å ikke strupe hastigheten tidlig i kjeden, bør de raskeste enhetene kobles først (i.e. thunderbolt2). Så kommer resten av thunderbolt-enhetene, før du evt kobler til en gammel mini displayport-skjerm tilslutt.

Kabel

Thunderbolt ble opprinnelig utviklet for å benytte optisk fiber, men på grunn av kostnad ble denne erstattet med kobber. Du kan derimot fremdeles kjøpe denne noe dyrere fiberkabelen, og har da også muligheten til å strekke 20gbps link på 100meter i motsetning til kobber på 3meter.

 
kilde: https://en.wikipedia.org/wiki/Thunderbolt_(interface)