Super Hi-Vision er nå godkjent som TV-standard

Innholdet i denne artikkelen er mer enn 9 år gammel. Vennligst ta dette i betraktning når du leser artikkelen. All teknisk informasjon er sannsynligvis utdatert!

Neste generasjons TV-standard kalt «Super Hi-Vision» er nå godkjent av FNs kommunikasjonsbyrå. Dette er et 8K bilde (7,680 x 4,320 pixels) noe som tilsvarer 32 megapixler! Til sammenligning er dette 16 ganger så stort som dagens «Full HD» som tilsvarer 2 megapixler.

 

 

Sammen med visningsteknologien er det også laget tre «Super Hi-Vision» kameraer for å fange den høye oppløsningen. Disse kameraene filmer per dags dato i progressivt 60 fps, men de har som mål å dobble denne til 120 fps. (Til sammenligning vises HDTV idag i 720p 25fps)

Denne nye standarden er et resultat ev en høring som «The UN’s International Telecommunication Union (ITU)» la ut som forslag i mai tidligere iår. Da de ikke mottok noen motsigelser innen fristen, ble forslaget nå vedtatt som en ny standard.

Siden TV-produsentene har valgt å sette fokus på produksjon og kommersialisering av 4K skjermer, vil ikke disse nye 8K skjermene se dagens lys før rundt 2020.