Innholdet i denne artikkelen er mer enn 9 år gammel. Vennligst ta dette i betraktning når du leser artikkelen. All teknisk informasjon er sannsynligvis utdatert!

Sammen med deler av Medieseksjonen til HiOA ble vi satt til å dokumentere 400-års markeringen av slaget ved Kringen, og produsere åpningen av «den mystiske pakken». Direktesendingen fikk rundt 1,6millioner seere fordelt på VGTV, TV2-nett og NRK-nett.

Forhistorie

«Skottetoget 1612 besto av omkring 300 skotter under ledelse av oberstløytnant Alexander Ramsay, kaptein George Sinclair og kaptein George Hay, som sommeren 1612 kom inn Romsdalsfjorden. Formålet var å slutte seg til de svenske styrkene under Kalmarkrigen. Siden de skulle bli bevæpnet senere, var de kun utstyrt med lette våpen.

Ved Kringen, sør for Otta, møtte de en improvisert norsk bondehær, som lurte skottene inn i et bakhold, der mesteparten av styrken ble drept. Det er usikkert hva som skjedde med de overlevende, men en del ble likvidert ved Skottelåven på Kvam.» – Wikipedia

 

Dokumentar-produksjon

For å dokumentere hele markeringen, tilbrakte vi en uke på Otta for å fange stemningen, intervjue en rekke nøkkelpersoner, og filme de ulike minnemerkene satt igjen fra tidligere markeringer.

Vi kjører to teams 1st/2nd-unit utstyrt med hvert sitt ag-hpx301e kamera, felt-lydmixer, mygg og lydbom.
Vi tar opp i AVC-intra50 på interne P2 kort. Så fort vi er tilbake på basen kopierer vi disse kortene inn på en portabel kortleser NVS2500, og kopierer i tillegg på en ekstern disk for backup, før vi formaterer kortene og gjør klart for neste opptaksdag.

 

Direkte/Livestream

Vi ble satt til å kjøre tre liveproduksjoner under oppholdet våres på Otta, men var én av de som ble spesielt lagt til merke til; åpningen av ‘den mystiske pakken’. En pakke som har ligget lagret i 100 år skulle åpnes, og «hele» verdenspressen lå på lur for å grave i dens innhold.

I vår workflow kobles 2x ag-hpx301e og én ag-af101 til vår bildemixer Tricaster 300. Signalet sendes videre gjennom SDI til en Matrox MX02 i/o som blir fanget opp av Wirecast og sendt videre via IP til vår lokale streamingserver i Oslo som kjører DSS (Darwin Streaming Server). VG får i tilleg lov til å tappe en ferdig mix fra vår Tricaster som sendes til deres streamingsservere.

 

Utdrag fra kvelden. Hentet fra VGTV: